DeWalt DC500 - sesa vse
     
 DC 500 je hibrid. Sesa vse. Tekočino, trde delce. Deluje na omrežno napetost (230V) ali baterije (standardni De Waltovi akumulatorji za ročna orodja napetosti 12, 14.4 ali 18V; Ni-Cd, Ni-MH; 1.3-3.0 Ah). Preklop med izmenično in enosmerno napetostjo se izvede avtomatsko.
Sesa praktično vse. Lahko ga uporabljamo za sesanje tekočine, trdnih delcev doma, v garaži ali na vrtu in dvorišču. Lahko ga priključimo na orodja, ki imajo odsesevalnike prahu, kjer nam služi kot zbiralnik. Enostaven je za prenašanje. Na vrhu ohišja ima ročaj za prenašanje. Celotna zadeva brez baterij tehta 4,6 kg. Pod ročajem je stikalo za vklop in izklop. Na ohišju je nameščeno vse. Z zelo raztegljivo cevjo
(raztegnemo jo lahko do dolžine dveh metrov) in nastavki ki so nameščeni na ohišju dosežemo in posesamo tudi ostružke lesa, pesek ali prah.
Posesani odpadki se zbirajo v 7,5 literski posodi, ki jo enostavno odstranimo z dvema zaponkama. Za izpust zbrane tekočine pa odvijemo čep in tekočino izlijemo. 
Poseben na novo razvit filter Gore™ učinkovito odstrani iz zraka 99,7 %  delcev ki niso manjši od treh mikronov. Proizvjalec priporoča,  da  po vsakem sesanju filter speremo z mlačno vodo. Poskrbeli pa so tudi za pozabljivost uporabnikov. Če v sesalcu ni filtra, plavajoči ventil zapre sesalno odprtino in motor se izključi.

Tehnični podatki:
Zbiralnik za odpadke 7.5 l
Vir napetosti El.omrežje 230V
Baterije 12-18V 
Baterije NiCd & NiMH 1.3-3.0 Ah
Mere dol/šir/viš 390/225/360 mm
Teža [brez baterij] 4.6 kg
največji pretok zraka 15.9 l/sek
Zunanji premer cevi 32 mm
Vstopna moč pri napetosti (230V) 300 Watts

Zastopnik za Slovenijo G-MM Grosuplje.

Povzeto po strani www.dewalt.co.uk.

OSTALE TEME:
DC 515K - manjši brat
Govoreči pralni stroj
Pravilna obdelava tal iz naravnega kamna
Obstojnost nanosa za tla
PULIRE - mednarodni sejem čistilne opreme
DeWalt DC500 - sesa vse
Akumulatorski sesalniki-korak naprej
Trilobite-revolucija v čiščenju
V postelji nikoli nisi sam
Osvežilci prostora
Naravna domača čistila
Kako ustanovim čistilni servis